Baba

Az anya megmagyarázta, hogy miért feküdt a babája a földön a váróban

Molly Lensing kéthónapos babájával közel 20 órára ragadt a Colorado Springs repülőtéren. A róluk készült fotó heves reakciót váltott ki az emberek többségéből. A háromgyerekes anya most elmesélte a történtek okát.
2017. Október 05.

Egy évvel ezelőtt óriási port kavart az az amerikai Molly Lensingről készült fotó, melyet egy vadidegen készített a telefonjával, majd megosztotta az interneten. A képen a nő egy reptéri váróban ül, és a telefonján pötyög, miközben a kéthónapos kislánya a földön egy vékony kis pelenkán fekszik a lábánál. A poszt, melyet egy Albert Einsteintől vett idézettel tettek közzé („Félek attól a naptól amikor a technológia fontosabb lesz, mint a személyes kapcsolattartás. A világon lesz egy generációnyi idióta.”), néhány óra alatt 65 000 megosztást kapott.

Az anya megmagyarázta, hogy miért feküdt a babája a földön a váróban

De a kommentek között is akadt jó pár igazán vérlázító megjegyzés, mint például: „remélem, valaki feljelenti ezt a nőt gyermekbántalmazásért”. Lensing azonban nemrég elmesélte a Today Parents magazinnak a történtek valódi okát, mely szerint olyan sokszor törölték és foglalták újra a járatát, hogy több mint 20 órán át rostokolt a Colorado Spings reptéren a kisbabájával.

„Anastasia-t órákon át magamra kötve hordoztam, de egy idő után nagyon elfáradtam, és neki is ki kellett nyújtóznia egy kicsit” – mondja Lensing. „Arról nem beszélve, hogy muszáj volt felhívnom a családtagjaimat, hogy elmesélem nekik, hogy mi történt és merre járunk.”

Néhány hónappal később, miután Lensing-et is beazonosították, közvetlenül neki küldött goromba üzeneteket is elkezdett kapni. „Úgy érzem, hogy a privát szférámat sértik a történtek” – mondta a Today magazinnak. „Nemrég kezdtem el szülőszobán dolgozni, ezért nagyon féltem, hogy mi lesz, ha a kollégáim vagy a főnököm meglátják a fotót, és eltiltanak a csecsemőkkel való munkától. De szerencsére ez nem történt meg.”

Egyébként voltak olyan édesanyák is, akik védték Lensing-et. Többet között a Mom Babble-nél dolgozó Mary Katherine Backstrom is, aki a következő szöveggel osztotta meg a képet a magazin Facebook oldalán. „Nem, ez egyszerűen elfogadhatatlan. Nem fotózunk kimerült édesanyákat a repülőtéren, majd alázzuk meg nyilvánosan. Ez undorító, véget kell vetni ennek. Én is voltam hasonló helyzetben. Késett a gépem, semmit nem aludtam, és közben attól rettegtem, hogy mi lesz, ha véletlenül elbóbiskolok, és az ölemben tartott babám kicsúszik a kezemből… Bárcsak tudná, hogy vannak még anyák, akik átérzik mások a fáradtságát és a tökéletlenségét, és nem aláznak porig valakit a leggyengébb pillanatában.”

Persze, a támogató anyukák véleménye jól esik Lensing-nek, de azért a mai napig eszébe jutnak a kegyetlen beszólások is. Amikor azonban ezen kapja magát, a következőt teszi: „megpróbálok nem tudomást venni a kommentekről, és azokra gondolok, akik mellettem vannak, szeretnek és valóban ismernek engem. Sajnos nincs hatalmam az Internet felett, de tudom, hogy én vagyok a lányaim számára a legjobb anya, és mindent megteszek azért, hogy a legjobb tudásom szerint neveljem őket.” Ámen!

(A cikk forrása itt található.)

Kapcsolódó cikkeink:

  • Miért stresszesebbek az anyák a gyermeknevelésben?
  • Top 5 tiltólistás dolog a gyereknevelésben
  • A 17 leggyakrabb gyereknevelési hiba