Baba

Zenélő zsiráf: a bogárciripeléstől a páraelszívó-hangig

A nyugtató babajáték előtt volt kihívás rendesen - egyszerre két kisbabát, egy ikerpár gyermeket kellett álomba ringatnia. Mutatjuk, hogy vizsgázott az új családtag.
2018. Május 19.
Zenélő zsiráf: a bogárciripeléstől a páraelszívó-hangig

A napokban lehetőséget kaptunk rá, hogy a gyerekekkel leteszteljük a Fisher-Price egyik babajátékát, amely a Zenélő zsiráf névre hallgat. A dobozán lévő ajánló szerint a játék már egészen újszülött kortól használható.

A tesztelők a 4 hónapos vegyespáros ikergyermekeim, illetve én magam és természetesen mindannyian más szempontokat vettünk figyelembe a játék kapcsán.Használd a baba fejlődése kalkulátorunkat, hogy nyomon tudd követni kisbabád fejlődését!

A zenélő zsiráf abszolút baba- és anyabarát játék. Műanyag felülete könnyen tisztítható és fertőtleníthető.

A színe alapján mindkét nemnek egyaránt használható, hiszen vegyesen fehér és kék színekben pompázik a kis állat. Elemmel működik és 20 percen keresztül különböző dallamokat, természeti hangokat, illetve háttérzajokat (fehérzaj) ad ki magából, amelyek nyugtató hatással vannak a gyerekekre. A hang csendességét a talpán lévő gombokkal lehet szabályozni, valamint ugyanitt lehet beállítani, hogy milyen dallamot, hangot adjon ki.

Zenélő zsiráf: a bogárciripeléstől a páraelszívó-hangig

Felülete könnyen kezelhető.

A gyerekek először csodálkozó szemekkel tanulmányozták a kis állatot, majd mosolyukkal kifejezve jelezték, hogy részükről rendben az “új családtag”. Hason fekve érdeklődve nézegették a fejük mellé helyezett új barátot. A zenés dallamokra megnyugodtak, a háttérzajokat kiadó hangokra pedig el is aludtak. A kisfiam kedvence a páraelszívót imitáló hang volt (sokszor alszanak el egyébként is arra), a kislányomé pedig a bogarak ciripelését utánzó hang.

Zenélő zsiráf: a bogárciripeléstől a páraelszívó-hangig

A játék dobozán lévő ajánló szerint babakocsira is helyezhető, véleményem szerint azonban erre nincsen szükség, hiszen sétálás közben a gyereket rengeteg inger éri, hallja is ezeket a természeti és egyéb hangokat, nincsen szüksége még egy játékra, ami (valójában) ugyanezt az élményt nyújtja neki. A zajos nagyvárosban amúgy sem gondolom, hogy a babakocsira szerelve a gyerek bármilyen játéknak a hangját meghallja és ezáltal ugyanazt a funkciót tudja betölteni, mint otthon. Szerintem sokkal hasznosabb az otthoni elalváshoz, megnyugtatáshoz használni a kis zsiráfot.

Zenélő zsiráf: a bogárciripeléstől a páraelszívó-hangig

Mindent összevetve a Zenélő zsiráf szerintem a kicsik számára egy nagyon hasznos, érdekes és megnyugtató játék, amit bátran ajánlok az egészen kicsi babák és szüleik számára.

Szerző: Kókány-Tar Hajnalka (waitingfor.cafeblog.hu)

Kapcsolódó cikkeink a gyermek fejlődése témában: