
(Kép forrása: Getty Images)
Mutatunk néhány ötletet a reggelihez, köztük zabbal vagy tojással készült ételeket, gyorsabbakat és kicsit ráérősebbeket – utóbbiakat például hétvégére.

6 fotó megtekintése
Galéria

Hat finom és egészséges reggeli ötlet

1/9
Házi müzli (Kép forrása: Getty Images)
Házi müzli – A bolti változat helyett keverj ki saját müzlit, mivel így csökkentheted a hozzáadott cukorbevitelt. Tegyél bele mindent, amit szerettek – alapnak használj zabot, de lehet kapni többféle gabonából készült, cukormentes pehelykeverékeket is. Adj hozzá kókuszchipset, olajos magokat és dióféléket, aszalt gyümölcsöket, apróra darabolt étcsokit, fahéjat vagy más fűszereket. Akár többféle ízesítést is rakhatsz össze, nagy befőttes üvegekben vagy müzlisdobozokban. Reggel pedig csak fel kell önteni egy kis tejjel vagy elkeverni joghurttal.
Fotó megosztása:

2/9
Áztatós zabkása (Kép forrása: Getty Images)
Áztatott zabkása – Pihentetős vagy áztatott zabkásának is nevezik az angolul overnight oats nevű reggelit, aminek az előnye az, hogy reggel csak ki kell venni a hűtőből – ugyanis előző este kell összerakni. Amire figyelni kell ennél a reggelinél, az a tej és a zabpehely aránya – minden csésze zabpehelyhez ¾ csésze tejet számolj. A tej lehet növényi tejhelyettesítő is. Ízlés szerint édesítheted, és kerülhet bele friss vagy aszalt gyümölcs, fűszerek, magok, csoki, kakaó – ezeket beleteheted este is, de a tetejére is kerülhetnek. Tedd egy éjszakára a hűtőbe és reggel már csak tálalni kell.
Fotó megosztása:

3/9
Chia pudding (Kép forrása: Getty Images)
Chia pudding – A chia magnak magas a rost-, a kalcium- és a magnéziumtartalma, emellett jó növényi fehérjeforrás és omega-3 zsírsavak is találhatók benne. Szintén készülhet belőle olyan reggeli, amit előre elkészíthetsz este, így reggel csak ki kell venni a hűtőből. Ehhez egyszerűen össze kell keverni a magokat tejjel vagy növényi tejpótlóval. Az arány nagyjából az, hogy minden csésze tejhez 3-4 evőkanál chia magot keverünk, és ízlés szerint édesíthetjük cukorral, mézzel, sziruppal, édesítővel. Egy éjszakára tedd a hűtőbe a puddingokat. A tetejére másnap kerülhet mag, friss vagy aszalt gyümölcs, kókuszchips, csokiforgács – amivel szívesen ennétek.
Fotó megosztása:

5/9
Sült zabkása (Kép forrása: Getty Images)
Sült zabkása – Nem csak főzve készülhet meleg reggelinek a zabkása, de sütőben sütve is. Ennek a belseje krémes, míg a teteje és az alja ropogósra pirul. Túl sok előkészületet nem igényel, egy tálban kell elkeverni a zabot a tejjel, az édesítővel vagy cukorral, fűszerekkel, tojással és bármilyen gyümölccsel vagy maggal, ha azokat is adnál hozzá, majd egy kivajazott tepsiben vagy hőálló tálban meg kell sütni. Korábban mutattunk egy receptet, ezt megtalálod a cikk végén. A sült zabkása laktató, rostban gazdag reggeli.
Fotó megosztása:

6/9
Reggeli wrap (Kép forrása: Getty Images)
Reggeli wrap – Ha általában szendvicset szoktatok készíteni, kipróbálhatjátok helyette a wrapot is. Ehhez tortilla lapra lesz szükség, ami lehet sima vagy teljes kiőrlésű változat, és ezt megtöltheted ízlés szerint rántottával, sonkával, maradék sült csirkemellel, főtt tojással, tonhallal, bármilyen pástétommal vagy zöldségkrémmel, sajttal, túróval, és mellé salátával, friss zöldségekkel. Hajtogass belőle wrapot, majd pirítsd le egy serpenyőben.
Fotó megosztása:

7/9
Frittata (Kép forrása: Getty Images)
Frittata – Egy ráérősebb reggeli a frittata, ami egy tartalmas tojásétel: a tojások mellett kerül bele tejszín, sajt, zöldségek és sonka vagy kolbász is. A frittata-t olyan serpenyőben érdemes készíteni, amit be lehet tenni a sütőben is, mert a tűzhelyen kell kezdeni az étel elkészítését, majd a sütőben befejezni. Korábban mutattunk frittata recepteket egy írásunkban, ezt a cikk végén megtalálod.
Fotó megosztása:
Kapcsolódó cikkek






Fotó megosztása:
Az áztatós zabkásához korábban itt mutattunk receptet, a sült zabkásához itt, míg a frittatát itt találod.