Gyerek

Így ünnepeljétek a szülinapot, ha mind a házban ragadtatok

Ha mostanában lesz a gyermeked születésnapja, kicsit bonyolultabb lesz a party megszervezése, mint máskor. Hogy érdemes ünnepelni szűk körben, a lakásban? Hoztunk néhány ötletet!
2020. Március 26.
Így ünnepeljétek a szülinapot, ha mind a házban ragadtatok (Fotó: Getty Images)

Kemping a nappaliban

Ha van sátratok, állítsátok fel odabent, ha nincs, építsetek egyet lepedőkből. Néhány hálózsákot is terítsetek le, és indulhat a beltéri kempingezés. A karácsonyi fényeket is érdemes előszedni, így olyan lesz, mintha csillagok is lennének felettetek. Grillezzetek a sütőben, és engedd, hogy a gyerekek kicsit tovább legyenek most ébren. Énekeljetek közösen, mehet a zseblámpás árnyjáték, és egy szuper esti mese is.

Főzzetek közösen

Ha a gyerek szeret főzőcskézni, keressetek néhány egyszerű de nagyszerű receptet, és mehet a közös sütés-főzés. Akár a tortáját is elkészíthetitek közösen, és egy ebédet vagy vacsorát is. Fényképezzetek főzés közben, és persze a végeredményt is örökítsétek meg!

Díszítsetek fel mindent

Ha valamikor ideje van a teljes lakás kidekorálásának, az most van! Ha a gyerekek szeretnek kreatívkodni, akkor gyűjtsetek néhány ötletet a netről, és mehet is a kézműveskedés. Ne feledkezzetek meg a tányérok és poharak dekorálásáról, jöhetnek a lufik és a szerpentin, legyen minden feldíszítve.  Ha van a kis szülinaposnak kedvence, lehet olyan tematikájú a buli, és akár jelmezt is készíthettek.

Program a művészpalántáknak

Ha a gyermeked szeret festeni vagy rajzolni, akkor legyen ez a szülinap tematikája. Készíts vásznakat, és mehet is festés! Akár oktatóvideók alapján is, a neten találtok ezekből is jó néhányat. Rajzolhattok elő képeket sablonnal, amiket kifestetek, de az alkotások lehetnek teljesen eredetiek is. A végén ne felejtsétek el bekeretezni a kész műveket!

Egy szabályszegő nap

Nincs labdázás a házban, nem szabad kézzel enni, és nem fröcsköljük a vizet a kádban – épp itt az ideje, hogy a szülinapon felrúgjatok néhány szabályt, és ezzel is kivételes legyen a gyermeked napja. Legyél most kicsit engedékenyebb vele, valószínűleg te is élvezni fogod egy kicsit a közös szabályszegést.

Egy nagyon kellemes nap

Milyen egy ideális szülinap felnőtt szemmel? Bizonyára szerepel benne egy kis énidő, a kedvenc kényelmes elfoglaltságokkal. Legyen most a gyermekednek is hasonló napja – tartsatok otthon wellness napot, egyetek olyan ételeket, amiket megkívántok (egy napra félre lehet tenni a tápanyagban gazdag fogásokat), és nézzetek meséket nagyobb mennyiségben. Így igazán különleges lehet a nap!

Mozi este

Ha a gyermekednek nagyon hiányoznak a barátai, beszélj a többi szülővel, és szervezzetek egy közös filmnézést – virtuálisan. Indítsátok el együtt a kiválasztott filmet, és engedjétek, hogy a gyerekek videochaten ki is beszélhessék azt. Készíts némi rágcsát, és hagyd, hogy a barátaival lógjon.

Egy klasszikus szülinap

Rendeljetek egy-két pizzát, készíts egy szuper házi tortát, és üljetek össze egy esti társasjátékozásra. Használjátok ki a szülinap keretében is, hogy együtt lehet most a család, és élvezzétek az együtt töltött időt!

(VIA)