Gyerek

Részeg volt a buszvezető, aki kirándulni vitte volna az óvodásokat

A 45 éves sofőr már korán reggel a pohár fenekére nézett, és szemrebbenés nélkül beült volna a volán mögé, hogy kirándulni vigye az ovisokat.
2023. Június 30.
Kirándulóbusz

Hatalmas volt az izgalom az indulás reggelén, a gyerekek alig várták, hogy felszállhassanak a kirándulásra bérelt buszra és útra kelhessenek. Olaszországban azonban, ahol ez az eset történt, bevett szokás, hogy megszondáztatják a gyermekeket szállító buszsofőröket indulás előtt.

Korán reggel italozott

Az óvónőknek és a szülőknek is feltűnt a férfi zavartsága, ezért ők legalább olyan lelkesen várták az alkoholteszt eredményét, mint a kicsik az ovis kiruccanást.

A szondáztatást követően gyorsan kiderült, hogy a helyszínre küldött sofőr véralkohol-szintje rendkívül magas, amihez köze lehetett annak a félig üres sörösüvegnek is, amit a vezetőülés mellett találtak meg később az egyenruhások.

A római rendőrök elvezették és további vizsgálatoknak vetették alá az ittas férfit, akinek a drogtesztje is pozitív eredménnyel zárult. A sofőr jogosítványát azonnal elvették és eljárást indítottak ellene.

A történtekből a gyerekek szerencsére nem sokat vettek észre és a kirándulásról sem maradtak le, a busztársaság ugyanis rekord sebességgel küldött a helyszínre egy másik buszt, vezetésre teljes mértékben alkalmas sofőrrel.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images