Kisgyerek

Hogyan vészeld át a kánikulát?

A nagy meleg a gyerekeket is megviseli. Ötleteket adunk, hogy miként vészeljétek át a forró éjszakákat.
2012. Július 04.

– Rendezd át a napot mediterrán módon! Nyugodtan told későbbre a lefekvés idejét, az esti elviselhető órákat töltsétek a szabadban, és a déli melegben tartsatok hosszabb sziesztát a beárnyékolt szobában.

– A forró nappali órákban csukd be az ablakot, és redőnnyel vagy hőszigetelő sötétítővel zárd ki a tűző napfényt, így kevésbé melegszik át a lakás.

– Akassz fel néhány vizes lepedőt a szobában.

– Csak az éjjeli órákban szellőztess.

– Lefekvés előtt zuhanyozd le a gyerkőcöt langyos vízzel. Hűsítő játék a fürdőszobában: adj neki egy tál jégkockát vagy jégkását, néhány műanyag poharat, kanalat, a dömpijét, hogy a zuhanytálcában lapátolhassa, kevergethesse, szállíthassa a csúszós, hideg darabkákat.

– Készíts pálcás jégkrémet édesítés nélküli gyümölcs-, citromfű- vagy mentateából, esetleg gyümölcsléből. Az esti innivalót cseréld le erre a hűvös szopogatnivalóra.

– Szőrös takaróját, alvóállatát cseréld sima tapintásúra. Lefekvés előtt tedd fél órára a mélyhűtőbe a lepedőjét, a kispárnáját és egy cseresznyemaggal töltött melegítő párnácskát, hogy szívesen feküdjön le a hűvös vászonra, és elalvás előtt a hideg zsákocskát morzsolgathassa.

– Klímaberendezéssel lehetőleg akkor hűtsd a helyiséget, amikor nem tartózkodtok bent. Az áramló hideg levegő és a folyamatosan működő klíma légúti megbetegedéseket okozhat.

Ezek is érdekelhetnek:

Áloműző forróság

Miért izzad álmában?

5 gyakori panasz hőségben

Így (ne) nyaralj babával!