Kisgyerek

Minél idősebb egy nő, annál elégedettebb magával

Az öregedés általában nem tartozik azok közé a dolgok közé, amire bárki is vágyna, többnyire inkább tartunk tőle, ám egy nemrégiben végzett ausztrál kutatás megpróbálta a dolog pozitív oldalát is megmutatni.
2017. Január 27.

A Showpo nevű online ruházati áruház felmérése azt mutatta ki, hogy minél idősebb valaki, annál elfogadóbb magával szemben, a 18 évesek például 27 százalékkal nagyobb arányban elégedettek a testükkel, mint a 18 év alattiak, mire pedig valaki eléri a 30. életévét, további 23 százalékkal nő az elégedettsége mértéke.

A több mint 2000 nővel végzett felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek több mint 63 százaléka elégedett volt magával, a 30 éven felülieknek 17 százaléka például semmit nem változtatott volna meg magán, míg a 18 éven aluliak közül 13 százalék volt ugyanezen az állásponton. A Showpo vezérigazgatója, Jane Lu hozzátette, hogy azok a nők, akik elégedettek a saját külsejükkel, szívesebben vásárolnak maguknak ruhákat online oldalakon, és nem érzik magukat közben frusztrálva.

A válaszokból azt is megtudták a szakemberek, hogy a nők több mint felét a barátai inspirálják az öltözködés vagy divat terén, míg 5 százalékuk a magazinokban látott modelleket követi, sokan pedig olyan közismert személyeket neveztek meg példaképüknek, mint Michelle Obama, Kayla Itsines, Beyonce, Amy Schumer, Ellen DeGeneres vagy Ashy Bines.

Ezek is érdekelhetnek:

  • A divatdiéták veszélyei és buktatói
  • Nem kell bombaalak szülés után!
  • Szexi lady vagy dajkáló anya?
  • Forrás: Medipress