Terhesség

10 dolog, amit szülés előtt meg kell tenned

Azt hiszed, készen állsz a szülésre? Nos, amíg az alábbi 10 fontos dolgot nem teszed meg, addig biztos, hogy nem!
2017. Február 22.

Minden legyen rendben, mire eljön a nagy nap

A the Bump összegyűjtötte, mi az a 10 dolog, amit mindenképpen tegyél meg még szülés előtt.

1. Menjetek el szülésfelkészítő tanfolyamra

Jobb, ha előre felkészülsz arra, mire számíthatsz szülés közben. Olyanoktól tanuld meg a szükséges légzési- és relaxációs technikákat, akik tudják, miről beszélnek. Ráadásul egy ilyen tanfolyamon az összes személyes kérdésedre is választ kaphatsz a szakemberektől.

2. Tanuld meg a szoptatás alapjait

A kisbabád megszületik, odanyújtod neki a melled és ő tudni is fogja, mit csináljon. …nos, nem minden esetben ilyen egyszerű a szoptatás. Még szülés előtt tanuld meg, milyen szoptatási pozíciók vannak és milyen szoptatási problémák adódhatnak. A szoptatás természetes, ugyanakkor mindkettőtök számára tanulást igényelhet. De ha felkészült vagy, nem okoz majd gondod.

3. Rendezd be a gyerekszobát

Minden kisbabának szüksége van egy kényelmes kiságyra vagy bölcsőre és egy pelenkázóra. Ezeket még szülés előtt szerezzétek be és rakjátok a helyére. Mire lehet még szükség a gyerekszobában? Olvasd el itt!

4. Beszéld meg az orvossal a szülési tervet

SZÜLÉSZETKERESŐ

Használd Szülészetkeresőnket, hogy megtaláld a számotokra ideális kórházat!Persze először is azt döntsd el, hogy hol szeretnél szülni. A hozzád legközelebb eső kórházban? Vagy egy speciális szülésközpontban? Ha ez megvan, már csak egy orvosra lesz szükséged, egy olyan orvosra, akivel egyetértesz mindenben. Legyen szülési terved, beszéljétek meg, hogyan szeretnél szülni, milyen beavatkozásokat és fájdalomcsillapítókat szeretnél vagy mi az, amit semmiképp sem. Így kevesebb meglepetés ér majd a szülés napján.

5. Pakolj össze

A szülés várható időpontja előtt néhány héttel érdemes összepakolni a kórházi csomagot. Ellenőrizd a listát, minden megvan-e, amire szükséged lehet. Ehhez is adunk egy kis segítséget ebben a cikkben!

6. Gondold végig, hogyan akarod bejelenteni a születést

Ha különleges értesítőt küldenél a rokonaidnak, legjobb barátaidnak a kisbabád érkezéséről, azt tervezd meg még a kórházba menetel előtt. Ha már beszerezted az értesítő kártyát, akkor szülés után a kórházban csak töltsd ki és kérd meg a párodat, hogy adja postára még addig, amíg a kórházban vagy.

7. Gondoskodj ételről

Még mielőtt eljönne a szülés napja, töltsd fel a fagyasztót étellel, hogy legyen mihez nyúlnod a szülést követő nehéz napokban, hetekben. Készételeket is fagyassz le, hogy csak a felengedésre, melegítésre kelljen energiát fordítanod. Gyűjtsd be a közeli éttermek menüajánlatait is, nincs azzal semmi baj, ha ilyenkor házhoz rendeled az ételt és nem állsz neki három fogásos ebédet készíteni magadnak.

8. Rögzítsd a babahordozót az autóba

A szülés napján már biztos, hogy túl ideges leszel ahhoz, hogy a babahordozó/babaülés használati útmutatóját bogarászd. Még azelőtt kössétek be az autóba, mielőtt eljönne a nagy nap, így a szülés után már nem kell ezzel bajlódnotok, tudni fogod, hogy a kisbabád biztonságban lesz hazautazáskor.

9. Mosd ki az ágyneműt és a babaruhákat

Mosd ki a kiságyba szánt lepedőt, takarót, paplant, rácsvédőt, a textilpelusokat és természetesen a kisbabád ruháit is. Mindent, amihez csak hozzáérhet a kis bőre. Mivel az újszülöttek bőre nagyon érzékeny, ügyelj, hogy olyan mosószert használj, ami nem tartalmaz semmilyen illatanyagot és színezéket. A szekrényben legyen legalább egy hétre való ruha frissen kimosva.

10. Válassz gyerekorvost

Jó ötlet, ha megkérdezed az ismerősöket, barátokat, családtagokat, ki melyik gyerekorvost ajánlja és miért. De azért ne stresszelj ezen a dolgon túl sokat. Ha valamiért nem válik be az orvos, aki mellett döntöttél, később választhatsz másikat is.Kapcsolódó cikkek babavárás témában: