Trend

A legjobb fürdőtisztító trükkök a TikTokról

Mindenki szeret tiszta fürdőszobában készülődni reggel vagy lelazulni este – de a fürdőtakarítás már nem annyira kedvenc foglalatosság. Szuperegyszerű és hatékony trükköket gyűjtöttünk a TikTokról, hogy könnyebben menjen.
2023. Május 27.
kislány kezet mos a früdőszobában
Fotó: Getty Images

Erős szagú vegyszerek, véget nem érő sikálás – nem kell, hogy ilyen tortúra legyen a fürdőszoba kitakarítása! Sokkal egyszerűbben és gyorsabban megoldható mindez az alábbi trükkökkel, a TikTok (pontosabban a CleanTok, vagyis a takarítással foglalkozó tartalom) legjobbjaiból válogattunk. Ha nekiállni sincs kedvünk, gondoljunk arra, hogy ha egyszer alaposan kitakarítjuk a fürdőt (vagy bármit, például a konyhát), utána sokkal könnyebb lesz fenntartani a rendet és a tisztaságot! Persze nem árt, ha ebben a család többi tagja is aktívan részt vesz – beszéljünk velük, kérjük meg őket, hogy segítsenek a takarításba, rendtartásban.

Mindentudó borotvahab

3 trükkel is jön ennek a videónak a készítője, és mindegyik érdemes a kipróbálásra! Nézzük csak őket:

 1. Takarékos és hatékony tisztítószert készíthetünk a fürdőszoba tisztításához, ha egyenlő arányban mosogatószert és ecetet keverünk össze, majd egy nyeles tisztító eszközbe töltjük – könnyedén végigsikálhatunk vele minden felületet.
 2. Ugyanezt a keveréket ajánlja a tusoló ajtajának tisztítására – az alsó, gumis részt levéve könnyebb dolgunk lesz!
 3. És az extra: állítólag a borotvahab nem csak szuperül tisztítja az üvegfelületeket, de páraállóvá is teszi őket!
@mama_mila_ 3 bathroom cleaning hacks that you will love ✨🧼 1. Clean your bathroom quickly + easily by mixing equal parts dishwashing liquid and white vinegar in a dish brush 2. Remove your shower door seal + use this mix to remove mildew easily 3. Buff shaving cream into mirrors to make them shine + prevent fogging #bathroomcleaning #bathroommakeover #cleaninghacks #cleaningtips ♬ Sia - Xeptemper

Legyen minden illatos

Valóban egyszerű apróságok, amelyekkel erőfeszítés nélkül érhetünk el tisztább, rendezettebb hatást, és kellemesebb illatot.

 1. Takarítás után a vécékefét hagyjuk a levegőn megszáradni – a videóban látható trükkös tárolási módszer ideális a lecsepegtetéshez is.
 2. A fürdőszobai (vagy egyébként bármelyik) szemetes aljába tegyünk vattalabdára csepegtetett illóolajat – egyáltalán nem tolakodó, de kellemes illatot áraszt, hosszú időn keresztül
 3. Az illóolajokat a vécépapír-guriga belsejébe is csepegtethetjük.

Mire elég 10 perc?

Mutatjuk lépésről-lépésre, hogyan lehet gyorsan és hatékonyan végigtakarítani a fürdőt.

 1. Pakoljunk el mindent a felületekről. (Legjobb mindent a helyére, az állandóan elöl lévő tárgyakat meg például egy kosárba ideiglenesen.)
 2. Rázzuk ki a kilépőket, szőnyegeket.
 3. Szórjunk a mosdóba szódabikarbónát, majd dörzsöljük át mosogatószeres szivaccsal ezt és a csapot is. Öblítsük le.
 4. Fújjuk le a felületeket általános tisztítószerrel, az üvegfelületeket és a tükröt üvegtisztítóval, a zuhanytálcát vagy a kádat vízkőoldóval. Töröljük le mikroszálas kendővel először az üvegeket, majd a többi felületet, végül a vízkőoldót finoman dörzsöljük át, majd öblítsük le.
 5. Fújjuk le kívülről a vécét fertőtlenítőszerrel, belülről ecettel. A takarítás végén a külső felületet töröljük le, a belsőt dörzsöljük át.
 6. Ürítsük ki a szemetest, cseréljünk törülközőt.
 7. Porszívózzunk majd töröljünk fel, és jöhetnek vissza a helyükre a kilépők és a szőnyegek.

Fertőtlenítés vegyszer nélkül

Nem muszáj sokféle vegyszert tartani otthon, egyszerűbben, takarékosabban és környezetbarátabb módon is megoldható a takarítás!

 • A borotvahab (állítólag) fertőtlenít és szagtalanít, mindenféle felület tisztítására megfelel.
 • Jó ötlet a zuhanyfejet ecetbe áztatni, ehhez húzzunk rá ecettel töltött zacskót vagy állítsuk pohárba fejjel lefelé.

Inspiráció a végére

Ezt a videót nézve gondoljunk arra, hogy nem is olyan nehéz rendbe tenni a fürdőszobát, és annyival jobb érzés lesz, ha készen vagyunk!

@sidneymarieduke If only the bathroom actually cleaned itself lol 🥲💗🫶🏼 #bathroomcleaning #cleantok #cleanwithme #bathroomdecor #pinkdecor ♬ Sure Thing (sped up) - Miguel