Baba

7 tipp, hogy túléld az alváshiányt

Ó, azok az áloműző, ööö, akarom mondani ártatlan kis újszülöttek! Van egy nagyon különleges tulajdonságuk: gondoskodnak a szemünk alatti táskákról, a fejünk elvesztéséről és arról, hogy a gondolataink egyetlen dolog körül forogjanak - az alváson.
2016. Augusztus 17.

Rengeteg dolgot imádunk, amikor megérkezik végre egy csöppség a családunkba – nos, az alvás mennyisége nem tartozik ezek közé. De nincs menekvés, minden szülőnek meg kell küzdeni az alváshiánnyal. Ehhez adunk némi segítséget. Tippek, amik segítenek legyőzni az alváshiányt:

1. Tévézz egy picit

Ha az éjszaka közepén azon kapod magad, hogy már megint etetsz vagy pelenkát cserélsz, egy kis tévézés átlendíthet a holtponton. Egy olyan program, ami nem igényel koncentrációt, segíthet egy kicsit kikapcsolni az agyad.

2. Kávé

Ismételd utánam: “A kávé a barátom”. A koffein életmentő lehet a legrosszabb napokon, amikor minden balul sül el a kevés alvás miatt.

Alszik a baba? Te is pihenj!

3. Barátok

Támaszkodj a barátaidra, ha durva napod vagy heted van. Azok az anyukák, akik már keresztül mentek ugyanezen a problémán, megértő hallgatóságnak bizonyulnak majd, ha panaszkodni akarsz. Sőt, szuper javaslataik is lehetnek, hogyan vészeld át ezt a nehéz időszakot.

4. Egy kis humor

Egy csipetnyi humor alapvető követelmény minden szülőtől, nemcsak akkor, ha alváshiányról van szó, a gyermeknevelés minden területén elengedhetetlen. Néha csak egy kis nevetés az egyetlen dolog, amire szükséged lehet, hogy ne keseredj el.

5. Fogadd meg a tanácsokat

“Aludj, amikor a baba alszik.” – Nem hiába tanácsolja ezt mindenki. Ne foglalkozz azzal, hogy a ruhákat még nem hajtogattad össze, vagy hogy az edények összegyűltek a mosogatóban. Aludj kicsit, és tiszta fejjel, kipihenten láss hozzá a teendőkhöz, gyorsabban is fog menni.

6. Kérj segítséget

Ezt most jól jegyezd meg: NEM VAGY SZUPERNŐ. A kialvatlanságért nem jár jutalom. Nem kapsz érte díjat senkitől. Egyáltalán nem szégyen segítséget kérni másoktól. Kérd meg egy barátodat, hogy vigye ki sétálni a picit, amíg szusszansz egyet, vagy hogy segítsen mosogatni, vagy hogy menjen el csavarogni délután a nagyobbik gyerkőccel, hogy te és a kisbadád tudjatok egyet aludni.

7. Tarts ki

Azokon a napokon, amikor úgy érzed, egy világ választ el az alvástól, emlékeztesd magad arra, hogy ez csak egy időszak. Egy olyan időszak, ami a szülői szerep része, mindenki átesik rajta, és nem tart örökké. Egy napon megint aludni fogsz, megígérjük!

A cikk forrása itt.

Ezeket is olvasd el: