Baba

Babás Adventi Naptár – december 23. Nyisd ki a mai ablakot!

Ha pici babád van, őt még nehéz bevonni az ünnepi készülődésbe. Adventi naptárat sem kaphat, hiszen nem ehet csokit. De van helyette jobb ötletünk! Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató minden napra ajánl nektek egy egyszerű kis közös fejlesztő játékot. Nézd meg, mit hozott mára!
2023. December 23.
(Fotó: Getty Images)

Az adventi kalendáriumot már a legkisebbek is szeretik, ám ebben a korban nem javasolt még – hozzátáplálási időszakban sem – hozzáadott cukrot tartalmazó csokoládét adni a picinek, amit valószínűleg még elrágni sem tudna igazán, és egyéves kor alatti babának a tárgyak és az apróbb játékok sem a legmegfelelőbbek.

Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató éppen ezért inkább az élményekkel, játékokkal való közös készülődést szokta javasolni a szülőknek. Ehhez pedig összegyűjtött 24 szórakoztató, fejlődést támogató játékötletet – ezek közül mutatjuk a mai napit!

December 23. Mézeskalács-sütés

Nincs karácsony mézeskalács nélkül. A szokásos mézeskalács-kiszúrók mellé készíts néhány nagyobb, kör alakú mézeskalácsot is. Használj nagyobb szájú bögrét, vagy egy tölcsért! Sütés előtt nyomd bele kisbabád tenyerét vagy talpacskáit. Ha kisült, színezd ki a kis lenyomatokat cukormázzal, és mehet is a fára, vagy az ünnepi asztalra.

@blbsbaby Nincs karácsony mézeskalács nélkül 🙈😋 A szokásos formák mellett kis tenyeres-talpas mézik is keszültek 🥰 Szuper ajándék a családnak, dísz a fára 🎄 #adventikihívás #adventbabával #adventtime #egynapkarácsonyig ♬ Snowman (Sped Up Version) - sped up nightcore

Az előző napok játékait itt találod:

December 1. Szenzoros kosár

December 2. Maszatmentes festegetés

December 3. Szánkó a lakásban

December 4. Borsótapogató

December 5. Ragasztószalag-gyűjtés

December 6. Narancskóstolgató

December 7. Alufólia-szőnyeg

December 8. Lencsetasak

December 9. Babahabverő

December 10. Adventi dobszóló

December 11. Szalagfüggöny játék

December 12. Játékok kiszabadítása

December 13. Labdagyűjtögetés

December 14. Karácsonyi függesztő

December 15. Karácsonyi flakon

December 16. A ’gurigában szalag’ játék

December 17. Lepedőhinta

December 18. Tojásjáték

December 19. Mozgáskoordinációs móka

December 20. Vég nélküli dobálózás

December 21. Fitneszlabda

December 22. Jingle bell zoknik