Baba

Babás Adventi Naptár – december 24. Nyisd ki a mai ablakot!

Ha pici babád van, őt még nehéz bevonni az ünnepi készülődésbe. Adventi naptárat sem kaphat, hiszen nem ehet csokit. De van helyette jobb ötletünk! Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató minden napra ajánl nektek egy egyszerű kis közös fejlesztő játékot. Nézd meg, mit hozott mára!
2023. December 24.
(Fotó: Getty Images)

Egy kisbabával még más az adventi időszak, a készülődés, és az adventi naptárból sem tudjuk még a hagyományos, csokis verziót, vagy a népszerű, apró játékokat rejtőt választani neki.

Vorsléger Dóri szülésznő, babamasszázs-oktató azt szokta javasolni a kisbabás szülőknek, hogy közös élményekkel, játékokkal készülődjenek az ünnepi időszakban – a rájuk figyeléssel, az örömteli együttléttel mégis át tudunk adni nekik is ünnep hangulatából.

Ehhez össze is gyűjtött 24 szórakoztató, fejlődést támogató játékötletet: a következőt ajánlja a kalendárium utolsó napjára.

December 24. Babakarácsonyfa

Ez a játék egy kicsit nagyobb előkészületet igényel. Szükséged lesz egy 1 méter x 1 méteres zöld színű filcanyagra, néhány kisebb színes filcre és tépőzárra, amit bármelyik hobbiboltban be tudsz szerezni.

  • A zöld anyagból vágj ki egy nagyobb félkör-alakot, ebből lesz a karácsonyfa forma. A színes anyagokból pedig néhány karácsonyfadíszt, például mézeskalács-, gyertya-, csizma-, csillag- és szaloncukor-formákat.
  • Vedd magad elé a zöld félkör alakot úgy, hogy az íves oldala legyen alul. Hajtsd be a két oldalát úgy, hogy kúpformát alkosson. Ragasztáshoz használj ragasztópisztolyt!
  • A tépőzárból vágj kis négyzeteket, az egyik oldalukat ragaszd a kivágott színes díszekre, a másik oldalukat pedig a kúp alakra. Díszítsétek fel együtt kisbabáddal a mini karácsonyfát!
@blbsbaby BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK! A mai játékhoz én szines filc anyagokat használtam, de tökéletesen működik karton papírral is ☺️ Ha pedig nincs otthon tépőzáratok, akkor gombokkal is felfüggeszthetitek a díszeket 🥰❤️ (kartonra celluxszal, kétoldali ragasztóval 😊) #adventikihívás #adventbabával #adventtime #xmastime ♬ Merry Christmas Everyone - Shakin' Stevens

 

Tipp a legkisebbeknek: Ülni még nem tudó babák esetében elegendő kivágni egy nagyobb fenyőfa-formát, és a díszeket. Tépőzár helyett a díszeket egy ponton hozzá is varrhatod a fához. Fektesd rá a kisbabádat hason, és kezdődhet a matatás!

Az előző napok játékait itt találod:

December 1. Szenzoros kosár

December 2. Maszatmentes festegetés

December 3. Szánkó a lakásban

December 4. Borsótapogató

December 5. Ragasztószalag-gyűjtés

December 6. Narancskóstolgató

December 7. Alufólia-szőnyeg

December 8. Lencsetasak

December 9. Babahabverő

December 10. Adventi dobszóló

December 11. Szalagfüggöny játék

December 12. Játékok kiszabadítása

December 13. Labdagyűjtögetés

December 14. Karácsonyi függesztő

December 15. Karácsonyi flakon

December 16. A ’gurigában szalag’ játék

December 17. Lepedőhinta

December 18. Tojásjáték

December 19. Mozgáskoordinációs móka

December 20. Vég nélküli dobálózás

December 21. Fitneszlabda

December 22. Jingle bell zoknik

December 23. Mézeskalács-sütés