Család

Örökbe adják a babájukat, mert nem tudnak tőle dolgozni

A házaspár úgy döntött, hogy lemond a mindössze 3 hónapos babáról, hogy lelkifurdalás nélkül építhesse a karrierjét.
2024. Április 04.
Mosolygó kisbaba

Egy kisbaba érkezése minden családba hatalmas változást hoz, ezt azonban nem mindenki viseli jól. A szóban forgó amerikai házaspár úgy érzi, nem tud megbirkózni azokkal a feladatokkal, amik az elmúlt 3 hónapban, vagyis a kislányuk születése óta szakadt a nyakukba.

Nem láttak más kiutat a szorongató helyzetből, mint azt, hogy lemondjanak a lányukról és örökbe adják, ahogy fogalmaztak, saját maguk és a gyermekük boldogságának érdekében.

Az újdonsült szülők legfőbb indoka, amiért így döntöttek, az az, hogy nem tudnak eleget dolgozni a baba érkezése óta, ami rettenetesen zavarja mindkettőjüket. 

„Egyre boldogtalanabbak vagyunk”

Catherine, a 33 éves anyuka a férje elmondása szerint egyre szomorúbb, amióta anyává vált. Szinte a szülés napjáig dolgozott, majd a kicsi világra jöttét követően két héttel vissza is tért a munkahelyére, ahol azóta sem érzi magát jól. „A legboldogtalanabb akkor volt, amikor a lányunkra kellett vigyáznia” – ecsetelte az apuka, akire szintén átragadt az asszony lehangoltsága. „Egyszerűen nem tud a lányunkra hangolódni, nincs kedve sem megpuszilni, sem megölelgetni őt. Még az sem hatja meg, ha a baba sír valamiért” – folytatta a férfi a Redditen panaszkodva.

Túl sok nekik a szülőség

Mindössze három hónap után az anyuka és az apuka úgy véli, hogy túl nagy falat nekik a szülőség, az életük pedig túlzottan kaotikussá vált a lányuk születése óta. A feleség reggel korán elindul a munkába, akkor még pár óráig az apuka van a picivel, majd megérkezik a nagymama, így a férfi is dolgozhat. A munkaidő lejártával ismét az anyukán lenne a sor, de ő egyszerűen nem tud mit kezdeni a kislánnyal.

Úgy döntöttek, hogy örökbe adják a kisbabájukat, mert szerintük akadályozza őket a karrierépítésben. Szerencsére nem idegenekhez kerül majd a baba, a nagymama ugyanis a hajmeresztő ötlet hallattán azonnal vállalta, hogy hivatalosan is gondjaiba veszi a kisunokáját. A papírok intézése már el is kezdődött, csak idő kérdése, hogy a baba a nagyihoz kerüljön.

A férfi úgy érvelt, hogy ha megtartanák a gyereküket, arra rámenne a kapcsolatuk és a munkahelyi előmenetelük, amit mindenképp szeretnének elkerülni. „A lányom nélkül tudok élni, de a feleségem nélkül nem” – próbált magyarázkodni, az indoklás azonban nem győzte meg a méltatlankodó kommentelőket…

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via